Одна з підстанцій біля контрольованої РФ Запорізької АЕС зазнала атаки дроном

Одна з підстанцій поруч із окупованою Росією Запорізької АЕС, ймовірно, зазнала атаки дроном, заявляють експерти МАГАТЕ, які почули вибухи.

Одна з підстанцій біля контрольованої РФ Запорізької АЕС зазнала атаки дроном

Одна з підстанцій поруч із окупованою Росією Запорізької АЕС, ймовірно, зазнала атаки дроном, заявляють експерти МАГАТЕ, які почули вибухи, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на прес-службу МАГАТЕ.

За інформацією МАГАТЕ, минулого тижня ситуація з ядерною безпекою була нестабільною. Команди експертів ховалися від дронів, чули зенітний вогонь та потужні вибухи під час повітряних тривог. Також вони відвідали місце ймовірної атаки безпілотника.

МАГАТЕ заявила, що протягом усього тижня їхня команда чула вибухи поряд зі станцією. Повідомлень про пошкодження самої АЕС не надходило. Проте, у п’ятницю було зафіксовано можливий удар дрона по підстанції 35/6 кВ, що за 300 метрів від ЗАЕС. Ця підстанція забезпечує електроенергією об’єкти станції, не пов’язані з безпекою.

Раніше, 11 серпня, на станції сталася пожежа, яка не призвела до витоків шкідливих речовин, і робота ЗАЕС продовжилася у звичайному режимі. Президент України Володимир Зеленський назвав причиною пожежі дії російських окупантів. Атаки по атомних підстанціях прирівняно МАГАТЕ до атак на самі АЕС.

Біля Хмельницької АЕС знову пролетів російський дрон.

Exit mobile version