Як приготувати ідеальне яйце-пашот: дуже простий спосіб від кулінара

Яйця-пашот можуть стати гарним доповненням до вашого сніданку / колаж УНІАН, скриншот, фото ua.depositphotos.com

Яйця-пашот є одним з найулюбленіших способів насолодитися яєчнею. Кулінар Джон Канелл на своєму Youtube-каналі розповів, як ідеально приготувати таке яйце, передає Express. 

“Вони такі смачні. Цей липкий жовток і ідеальний білок… це важко перевершити”, – зазначає він.

Спочатку Джон наповнив велику каструлю водою та поставив її на середній вогонь, після чого доводить до кипіння. 

“Поки ви використовуєте свіжі яйця і вода м’яко кипить, а не бурхливо, як кип’яток, у вас все буде добре”, – продовжив кулінар.

Також Джон радить додати столову ложку оцту, який згорне яєчний білок та майже зварить його завдяки своїй кислоті. 

Поки каструля з водою закипає, потрібно розбити яйце та перекласти його в невелику миску. Після чого зменште вогонь “до ледь помітного кипіння” та додайте столову ложку оцту, як тільки вона закипить сильніше. 

“Ложкою створіть вихор води. А тепер обережно занурте яйце прямо в центр. Залиште яйце варитися на три хвилини, або поки білок не стане непрозорим, твердішим і трохи піддасться при легкому натисканні ложкою”, – додав експерт.

Після того, як яйце-пашот буде готове, ви можете дістати його за допомогою шумівки або звичайного ополоника. За словами Джона, такий метод приготування яєць-пашот є традиційним та ідеально підходить для створення смачної закуски. 

Інші смачні рецепти

Раніше зірковий шеф-кухар Джеймі Олівер розповів, як приготувати домашню пасту з борошна та води. За його словами, приготування такої пасти займе всього 15 хвилин. 

Також Джеймі Олівер поділився рецептом страви для затишного вечора. Йдеться про каррі з куркою. Ця страва стане ідеальною для тих, хто хоче з’їсти щось ситне, що гарантовано наситить їх після довгого дня.

www.unian.ua

Exit mobile version