Як часто потрібно мити автомобіль: рекомендації експерта

Експерт зазначив, що все залежить від того, наскільки часто ви користуєтесь машиною / фото ua.depositphotos.com

У Великій Британії 75% водіїв зізналися, що миють свій автомобіль не дуже часто, а половина з них навіть не знають, як почистити двигун в домашніх умовах. Такі дані були отримані під час опитування Motorpoint, в якому взяло участь 2000 людей, пише Mirror. 

Також дослідження показало, що середньостатистичний автомобіль в країні миють 14 разів на рік. Водночас постійний експерт Motorpoint з миття автомобілів Бен Кастард рекомендує водіям ставитися до прибирання свого автомобіля так само, як і до свого будинку. 

“Коли справа доходить до підтримання чистоти вашого автомобіля, я б порадив робити це потроху і часто, щоб зробити процес менш складним. Не обов’язково чистити інтер’єр та екстер’єр автомобіля одночасно, а якщо розподілити завдання по черзі, то процес буде більш керованим. Хоча ви завжди можете доручити миття автомобіля професіоналам, я пропоную спробувати почистити його в домашніх умовах. Це набагато дешевше і ви матимете краще уявлення про засоби, що використовуються, та кроки, що вживаються для запобігання пошкодженню вашого автомобіля”, – радить експерт.

Відео дня

Кастард рекомендує мити автомобіль кожні два тижні. За його словами, все залежить від того, наскільки часто ви ним користуєтесь. 

“Це допоможе впоратися з такими проблемами, як мокре листя та пташиний послід, які можуть призвести до серйозних пошкоджень, якщо їх ігнорувати. Коли справа доходить до салону вашого автомобіля, ви повинні прибирати сміття і протирати поверхні якомога швидше. Для великих робіт, таких як прибирання пилососом, я б радив робити це раз на місяць, якщо тільки немає причини, чому салон вашого автомобіля стає особливо брудним”, – зауважив експерт. 

Своєю чергою інший експерт Деніел Трок радить для очищення автомобіля використовувати вологі серветки, які стануть чудовим помічником у цій справі. 

“Завдяки спирту, яким покриті серветки, будь-які речовини, що спричиняють розводи, швидко розчиняються і видаляються з їхньої поверхні, а це означає, що ви навіть можете безпечно використовувати дитячі серветки на вікнах вашого автомобіля”, – пояснює Трок. 

Інші поради автомобільних експертів

Раніше відомий автомеханік Скотті Кілмер розповів про одні китайські запчастини, які краще не купувати. Він зазначив, що такі деталі можуть мати доступний та нешкідливий вигляд, але та чи інша запчастина може виявитися несумісною до автомобіля та не буде працювати.

Також експерт пояснив, чому у машині чутно дивний “скрип”. За його словами, це може свідчити про проблему з ременем вентилятора. Кілмер наголосив, що ремінь вентилятора з часом може зношуватися та потребувати заміни до того, як він порветься. 

www.unian.ua

Exit mobile version