Литва та Швеція закуплять пікапи та вантажівки для розмінування України

Країни Коаліції можливостей із розмінування узгодили закупівлі на суму 22 млн євро для підтримки українських служб та армії.

Литва та Швеція закуплять пікапи та вантажівки для розмінування України

Країни Коаліції можливостей із розмінування узгодили закупівлі на суму 22 млн євро для підтримки українських служб та армії. Литва виділяє 15 млн євро, а Швеція – 7 млн ​​євро. Ці кошти підуть на покупку автомобілів для українських військових та Державної спеціальної служби транспорту, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на прес-службу Міністерства оборони.

Рішення було ухвалено на зустрічі в Рейк’явіку, де обговорили плани щодо подальшої співпраці, закупівлі для розмінування та розвиток цього напряму до 2034 року. Полковник Руслан Берегуля наголосив на важливості гуманітарного розмінування звільнених територій, а генерал-майор Дмитро Герега висловив подяку за підтримку інженерних підрозділів.

Коаліція, яку очолює Литва та Ісландія, активно підтримує бойове та гуманітарне розмінування в Україні. В результаті російського вторгнення значні території країни були заміновані, і робота з їхнього очищення продовжується. Європейський Союз також виділяє 2 млн. євро на гуманітарне розмінування, а в жовтні Швейцарія та Україна проведуть конференцію з протимінної діяльності. Литва денонсувала три економічні угоди з Росією та Білоруссю.

Литва передасть ЗСУ вилучені з поїзда “Калінінград-Москва” маскувальні сітки.

Exit mobile version