Може призвести до серйозних поломок: експерт попередив про часту помилку щодо технічного обслуговування авто

Грант рекомендує не намагатися ремонтувати скрипучі ремені за допомогою знежирювальних засобів, таких як WD40 / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, YouTube ScottishCarClan

Популярний автомобільний блогер Крейг Грант з каналу YouTube Scottish Car Clan застеріг водіїв від вчинення поширеної помилки в обслуговуванні, яка може призвести до дорогого ремонту.

Він наполегливо рекомендує їм не намагатися ремонтувати скрипучі ремені за допомогою знежирювальних засобів, таких як WD40, пише Daily Express.

“Багато хто робить цю помилку, не будьте одним із них. Це розпорошення знежирювача або чого-небудь ще на скрипучі ремені. Якщо ремінь скрипить, то його потрібно замінити, тому що він, імовірно, прослизає, і це тільки посилить проблему”, – порадив він.

Відео дня

Варто зазначити, що зазвичай на старих автомобілях ремінь скрипить під час запуску двигуна або збільшення обертів. Це свідчить про те, що він ослаблений або що є несправність в одному з компонентів автомобіля.

За словами експерта, розпилення знежирювача на ремінь, найімовірніше, призведе до погіршення стану гумового компонента.

“Якщо гумовий ремінь в автомобілі піддається впливу занадто великої кількості знежирювача або будь-яких інших рідин на основі нафтопродуктів, вони можуть порватися, що призведе до зупинки роботи важливих компонентів або, у випадку з ременем ГРМ, до повної відмови двигуна”, – пояснив він.

За словами Гранта, шуми, які лунають від ременів під капотом, є ознакою того, що їх необхідно замінити або що компонент, який приводиться в рух ременем, вийшов з ладу.

“У вас або проблема з ременем, і його потрібно замінити, або проблема з одним із пристроїв, який приводить у рух ремінь, і її також необхідно усунути. Ніколи не розпилюйте цю штуку на ремені, що скриплять!”, – додав експерт.

Поради автомобільних експертів

Скотті Кілмер, який працює механіком уже понад 50 років, запропонував водіям не боятися час від часу збільшувати оберти двигуна, заявляючи, що чимало сучасних двигунів розраховані на роботу на високих швидкостях.

Хоча водіям зазвичай радять перемикати передачі на низьких обертах, де це можливо, щоб поліпшити економію пального і знизити викиди, Скотті зазначив, що бувають моменти, коли більш різке водіння може бути корисним.

www.unian.ua

Exit mobile version