Як зробити рушники м’якими після прання: у мережі порадили один натуральний засіб

Також рушники варто прати при температурі 60 градусів / фото ua.depositphotos.com

Часто білий оцет називають дієвим засобом для побутових справ та навіть радять використовувати для прання різних речей, однак іноді він не допомагає, пише Express. 

Одна із користувачок Facebook Сара Брей розповіла у спільноті Mrs Hinch Cleaning Tips and Tricks, що її рушники на дотик нагадують “картон”, тому вона запитала інших людей, як вони зберігають рушники для ванни в такому ж стані, як з магазину. 

“Мої рушники більшу частину часу схожі на картон, і оцет цього не виправляє!”, – зазначила Сара.

Відео дня

Інші користувачі мережі рекомендували жінці відмовитися від кондиціонерів для білизни, які вона використовує, та пропонували додавати кристали соди до води для прання. 

“Не використовуйте кондиціонер для білизни, оскільки він робить її менш поглинаючою”, – зауважив один коментатор.

Інший додав: “Я ніколи не використовую кондиціонер для білизни”.

“Я перестала використовувати кондиціонер для білизни і використовую кристали соди. Замочіть рушники в теплій воді з кристалами соди і залиште принаймні на 30 хвилин перед тим, як кинути в пральну машину. Це зробить рушники приємними та м’якими”, – розповіла інша користувачка Facebook Мері Робінсон.

Водночас учасниця спільноти Кармель Гардінер радить додавати до прання небагато соди та прати при температурі 60 градусів. 

Своєю чергою у Express підкреслили, що для досягнення кращих результатів після прання варто струсити рушники, аби розпушити волокна, аби вони не злипалися під час сушіння. 

Інші поради щодо прання

Раніше експерт зі сну Кріс Таттерсолл назвав температуру для прання постільної білизни. За його словами, такі речі потрібно прати при температурі 40 °C. Водночас простирадла з шовку або інших делікатних матеріалів необхідно прати вручну в теплій воді (30 °C і нижче). 

Водночас інший експерт Сем Сінкір розповів, як часто потрібно прати наволочки. Він зазначив, що міняти наволочки потрібно кожного тижня, а якщо у вас жирна шкіра, то подумайте про їхню зміну кожні чотири дні. 

www.unian.ua

Exit mobile version