Британія ввела санкції проти білоруського «Альфа-банку»

Велика Британія у четвер запровадила санкції проти білоруського «Альфа-Банку» у зв’язку з підтримкою влади Білорусі шляхом здійснення діяльності у галузі фінансових послуг.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Управління зі здійснення фінансових санкцій (OFSI) Великої Британії, оприлюдненому на сайті британського уряду.

В Управлінні обґрунтували введення санкцій тим, що банк бере або брав участь в отриманні вигоди від уряду Білорусі або у його підтримці «шляхом ведення бізнесу в секторі, який має стратегічне значення для уряду Білорусі, а саме в білоруському секторі фінансових послуг».

Як пише «Настоящее время», «Альфа-Банк» у Білорусі почав працювати з 2008 року, до цього він називався «Міжторгбанк». Пізніше він поглинув «Білросбанк».

Станом на сьогодні 97,9% акцій цього банку належать російському консорціуму «Альфа-Груп».

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня Міністерство фінансів США внесло до санкційного списку 14 білоруських компаній та 19 фізичних осіб, які, на думку американського уряду, є причетними до допомоги у війні Росії проти України і ухилення від санкцій з боку білоруських оборонних підприємств.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version