Україна вимагає від трибуналу у Гаазі зобов’язати РФ знести Керченський міст

Україна виступила на слуханнях з прав прибережних держав у Чорному та Азовському морях та Керченській протоці, закликавши трибунал зобов'язати Росію знести Керченський міст.

Україна вимагає від трибуналу у Гаазі зобов'язати РФ знести Керченський міст

Україна виступила на слуханнях з прав прибережних держав у Чорному та Азовському морях та Керченській протоці, закликавши трибунал зобов’язати Росію знести Керченський міст, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ України.

Заступник Агента України Оксана Золотарьова заявила, що це необхідно для відновлення вільного проходу суден через протоку. Україна вважає, що Росія, незаконно побудувавши міст після окупації Криму у 2014 році, має його демонтувати відповідно до міжнародного права та зобов’язань щодо захисту морського середовища. Демонтаж дозволить знов забезпечити прохід для суден усіх країн.

Кримський міст було збудовано Росією незаконно, і Україна вважає його законною метою для ударів. Сили оборони вже двічі атакували міст, але його не було зруйновано. В останні місяці Росія посилює його захист, очікуючи на нові атаки. Литва передала Міжнародному суду в Гаазі матеріали, що стосуються злочинів режиму Лукашенка.

Суд у Гаазі почав розглядати позов України щодо Кримського мосту.

Exit mobile version