Один енергоблок АЕС залишається у ремонті, названо терміни повернення його до мережі

На сьогоднішній день в Україні лише один атомний енергоблок перебуває на плановому ремонті, і його підключення планується в середині жовтня.

Один енергоблок АЕС залишається у ремонті, названо терміни повернення його до мережі

На сьогоднішній день в Україні лише один атомний енергоблок перебуває на плановому ремонті, і його підключення планується в середині жовтня, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на PolitExpert.

Петро Котін зазначив, що основне завдання – забезпечити перевантаження палива на всіх дев’яти енергоблоках, що знаходяться на підконтрольній території України, щоб вони могли ефективно працювати.

“З дев’яти енергоблоків, один все ще перебуває в ремонті, але його підключення до мережі очікується у середині жовтня”, – заявив Котін.

Підготовка до опалювального сезону триває повним ходом. ДПЕК власним коштом займається відновленням теплоелектростанцій (ТЕС), які постраждали внаслідок російських обстрілів. Компанію продовжують активні роботи щодо відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури для стабільного проходження зими.

Крім того, одна з областей України вже визначила дату початку опалювального сезону, що наголошує на важливості підготовки енергетичної системи країни для забезпечення тепла та електрики в холодний період. У ремонті залишається один енергоблок АЕС.

У МЗС зробили заяву з приводу вкидання росіян про атаку на Курську АЕС.

Exit mobile version