Часто про це забувають: експерт порадив водіям перевіряти дві речі під час купівлі авто

Часто про це забувають: експерт порадив водіям перевіряти дві речі під час купівлі авто

За словами експерта, у вживаних автомобілях можуть бути проблеми зі зчепленням / колаж УНІАН, скриншот, фото ua.depositphotos.com

Популярний автомобільний експерт радить всім водіям перевіряти дві речі під час купівлі вживаного авто. За словами Гранта, який веде YouTube-канал Scottish Car Clan, водіям потрібно перевіряти наявність протікання у машині, пише Express.

“Ви захочете спуститися і зазирнути під машину. Однак саме тут люди зазвичай помиляються. Вони роблять це перед тест-драйвом, а це означає, що будь-який недобросовісний продавець встиг прибрати будь-який безлад, тож ви приїжджаєте, а там все виглядає бездоганно. Отже, ось найкраща порада: поїдьте на тест-драйв і перевірте після нього. Переконайтеся, що все так само чисто, як і раніше”, – рекомендує експерт.

В Express зазначили, що з часом деякі автомобілі можуть мати невеликі витоки рідини зі зношених компонентів, що є цілком нормально. Проте такі витоки можуть призвести до збільшення витрат та дорогого знову двигуна, ремонт якого може обійтися у тисячі доларів. 

Відео дня

Тому щоб уникнути купівлі автомобіля, який протікає, Грант радить водіям взяти модель на тест-драйв та після цього уважно перевірити, що під ним знаходиться. Таким чином продавець не зможе замаскувати витоки. 

Також експерт рекомендує водіям під час тест-драйву перевірити, чи не пробуксовує зчеплення автомобіля, що може стати ще однією дорогою несправністю, яку необхідно виправити. 

“Є одна річ, яку люди часто нехтують перевірити, і знову отримують великий рахунок, і це зчеплення. Якщо ви купуєте автомобіль з механічною коробкою передач, переконайтеся, що зчеплення не пробуксовує і працює належним чином. Найкращий спосіб зробити це? Виїдьте на відкриту дорогу, увімкніть четверту або п’яту передачу, розженіться до 3000 об/хв і давіть на газ, давіть так, ніби ви проходите кастинг для наступного фільму “Форсаж”. Переконайтеся, що швидкість автомобіля зростає разом з оборотами двигуна”, – зауважив Грант.

У виданні пояснили, що з часом зношене зчеплення може важко вмикатися або вимикатися з коробки передач, внаслідок чого автомобіль починає буксувати. Тому водіям варто уникати автомобілів, в яких складно перемикати передачі або які погано розганяються, попри те, що двигун працює на повних обертах. 

Інші поради автомобільних експертів

Раніше експерти розповіли, чому в машині неприємно пахне та як це можна виправити. За їхніми словами, швидше за все, винуватцем такого запаху є конденсат, який утворюється на випарнику всередині вашої системи опалення та охолодження. 

Також експерт розповів, як часто потрібно мити автомобіль. Бен Кастард рекомендує водіям ставитися до прибирання свого автомобіля так само, як і до свого будинку. Він рекомендує мити автомобіль кожні два тижні. 

www.unian.ua