Атака в ніч на 6 жовтня: російська ракета пошкодила у порту Південний вантажне судно з кукурудзою

Фото У ніч проти 6 жовтня у порту "Південний" російська ракета пошкодила цивільне судно, навантажене 6 тис. т українського збіжжя.

Про це у Фейсбуці повідомило Міністерство розвитку громад та територій України, передає Укрінформ.

«У ніч на 6 жовтня Росія пошкодила цивільне судно «Paresa» під прапором Сент-Кітс і Невіс, що було завантажене зерном кукурудзи для експорту. Це сталось біля одного з причалів в морському порту «Південний», – йдеться в повідомленні.

За інформацією Мінвідновлення, ніхто з 15 членів екіпажу, громадян Єгипту та Сирії, не постраждав. Загалом на судно було завантажено близько 6 тис. т української кукурудзи.

Це вже двадцяте цивільне судно, що зазнало ушкоджень внаслідок російських атак.

За словами віцепрем’єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад та територій України Олексія Кулеби, ці атаки є спробами Росії вплинути на успішну роботу Українського морського продовольчого коридору та поставити під загрозу світову продовольчу безпеку.

Втім, навіть попри систематичні російські обстріли й удари, український коридор продовжує цілодобову роботу. За понад рік ним вдалося експортувати вже понад 70 млн т вантажів, а це більше 2500 суден, які вийшли з українських портів до країн Африки, Азії та Європи.

Як повідомляв Укрінформ, вночі та зранку в понеділок, 7 жовтня, сили протиповітряної оборони збили дві аеробалістичні ракети Х-47М2 “Кинджал” та 32 російські ударні безпілотники, однак є влучання.

Фото: facebook.com/Ministry.for.development

www.ukrinform.ua

Exit mobile version