Названо 5 порід кішок, які приносять удачу

Кішки можуть приносити щастя та удачу своїм господарям / фото Pixabay

Дурні чутки про те, що чорні кішки приносять нещастя, ходять уже багато століть. Ці чутки – всього лише міф, адже кожен любитель цих пухнастиків скаже, що чорні кішки – це щось неймовірне.

Видання Cattitude Daily з’ясувало у досвідченого дослідника котячих і письменника Моді Рамоса, які породи котів приносять удачу.

Японський бобтейл

Хвіст японського бобтейла – це природна генетична мутація, і двох однакових хвостів не буває. Однак у жодної справжньої кішки породи японський бобтейл ніколи не буде укороченого хвоста завдовжки понад три дюйми. Кішки породи японський бобтейл зазвичай невеликого розміру, їхня вага становить близько 6 фунтів (близько 3 кг) для самок і трохи більше для самців. Ці маленькі “талісмани удачі” відомі своїм “вокалом” і любов’ю до води.

Відео дня

Корат

Ця кішка родом з Таїланду, і це одна з небагатьох порід з повністю сірим забарвленням шерсті. Ця порода вважається настільки рідкісною, що навіть побачити таку кішку в Таїланді – велика удача. Кішки Корат відрізняються гладкою сірою шерстю, головою у формі серця і великими зеленими або бурштиново-зеленими очима. Вважається, що ці щасливі кішки настільки ж ласкаві, як і красиві. Корат перебувають у близькій спорідненості з сіамською породою, але ці милі щасливчики не такі балакучі, як їхні сіамські родичі.

Сіамська кішка

Ці балерини котячого світу настільки ж елегантні, як і балакучі. Їх обожнюють по всьому світу, ці красуні давно відомі як порода щасливих кішок. Сіамці привертають до себе увагу і люблять бути поруч з людиною, тому ходять чутки, що ця порода приносить процвітання. Згідно з давніми легендами, сіамці у стародавніх народів відлякували злих духів. Цих кішки, що приносять удачу, обожнювали королівські особи.

Російська блакитна

Російська блакитна має багату історію. Багато століть тому ці стародавні кішки високо цінувалися за їхні природні здібності зцілювати людей і відганяти злих духів. Російські блакитні кішки часто вважалися символом удачі, і багатьох з них тримали в палацах, щоб убезпечити дворян від негативної енергії. Цими кішками так захоплювалися, що російських блакитних можна було зустріти навіть у дитячих кімнатах членів королівської родини. Їх прозвали “щасливими цілителями”, їхні здібності високо цінували всі дворяни царської Росії.

Абіссинська

Абіссинська порода кішок – не тільки одна з найкрасивіших, а й по-своєму щаслива. Абіссинці бувають різних відтінків, але більшість любителів кішок знають її за фірмовим рудувато-коричневим забарвленням, дуже схожим на лисяче. Цю стародавню породу кішок полюбляв давньоєгипетський народ, і тому вважається, що вони мають удачу, яку охоче дарують своїм господарям.

Раніше УНІАН писав, чому кішки кусають своїх господарів.

www.unian.ua

Exit mobile version