Сибіга – про обстріл судна в Одесі: РФ хоче поставити мільйони людей у світі під загрозу голоду

Завдаючи ударів по цивільних суднах у портах України, Росія намагається послабити економіку нашої держави та поставити мільйони людей по всьому світу під загрозу голоду.

Про це заявив міністр закордонних справ Андрій Сибіга, передає Укрінформ із посиланням на МЗС.

«Лише за два дні російські балістичні атаки пошкодили два цивільних вантажних судна в Одесі. Вчора (6 жовтня – ред.) – одне з кукурудзою, що прямувало до Італії. Сьогодні (7 жовтня – ред.) – ще одне, в результаті чого одна людина загинула і п'ятеро отримали поранення. Судна були пошкоджені й раніше у вересні. Це свідома тактика терористів», – наголосив очільник зовнішньополітичного відомства.

Він вказав: атакуючи цивільні судна, Росія намагається послабити економіку України та поставити мільйони людей по всьому світу під загрозу голоду.

«Ми повинні об'єднати зусилля всіх відповідальних держав та організацій, щоб зупинити агресора, забезпечити свободу судноплавства в Чорному морі та глобальну продовольчу безпеку», – резюмував Сибіга.

Як повідомлялося, увечері 7 жовтня війська РФ завдали удару балістичною ракетою по портовій інфраструктурі Одеси. Сталося влучання у цивільне судно під прапором Палау, внаслідок чого загинув громадянин України, п’ятеро іноземців зазнали поранень.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version