Командир 72-й ОМБр розповів про вихід із Вугледару: ЗС РФ перевищували дев’ятиразово

Українські війська опинилися у складній ситуації при виході з Вугледару, зіткнувшись із тактичним оточенням та значною перевагою супротивника.

Командир 72-й ОМБр розповів про вихід із Вугледару: ЗС РФ перевищували дев'ятиразово

Українські війська опинилися у складній ситуації при виході з Вугледару, зіткнувшись із тактичним оточенням та значною перевагою супротивника, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Головком.

Олександр Охріменко зазначив, що після 27 вересня ситуація в районі Вугледару загострилася, особливо на флангах, що унеможливило утримання міста. Противник чисельно перевершував сили України у дев’ять разів, що ускладнювало евакуацію та поповнення боєприпасів.

За словами Охріменка, протистояли кільком російським підрозділам, які мали значну перевагу в техніці та особовому складі. Незважаючи на всі зусилля, утримання Вугледара втратило стратегічне значення до кінця вересня через зміни на півдні Донбасу.

Українські сили офіційно підтвердили вихід із Вугледару 2 жовтня, щоб зберегти своїх військовослужбовців. Президент Зеленський назвав це рішення правильним. Операція була складна, особливо евакуація поранених, але дозволила мінімізувати втрати. Наприкінці літа РФ мала перевагу в артилерії навколо Вугледара 10 до 1.

Коваленко пояснив, що насправді відбувається у Вугледарі.

Exit mobile version