Що підштовхнуло Ілона Маска до розвитку штучного інтелекту: біограф поділився секретом

Що підштовхнуло Ілона Маска до розвитку штучного інтелекту: біограф поділився секретом

Біограф розповів, що підштовхнуло Ілона Маска до розвитку штучного інтелекту / скріншот

Ілон Маск з дитинства захоплювався науковою фантистикою, і саме цим можна пояснити його рішення взяти участь у гонці з розвитку штучного інтелекту. Про це сказав журналіст і автор біографії американського мільярдера Волтер Айзексон, інформує Business Insider.

Автор який провів два роки, спостерігаючи за Маском на зустрічах і його повсякденним життям, коли мільярдер керував Tesla і придбав Twitter, згадав момент, коли Маск поділився своїм баченням створення нової компанії ШІ, відпочиваючи біля басейну в орендованому будинку в Остіні:

“Він каже мені: “Я збираюся створити з нуля компанію штучного інтелекту, тому що я не довіряю Сему Альтману”.

Айзексон також припустив, що дитячі прагнення Маска та інтерес до наукової фантастики можуть сприяти його рішенню взяти участь у гонці ШІ зі своїм стартапом xAI, який конкурує з OpenAI – очолюваною Альтманом компанією, яку він допоміг заснувати та фінансував до появи розбіжностей.

“У нього є певні місії, які він виконував усе своє життя. Він читав Айзека Азімова, він читав книги про роботів, він думав, що роботи можуть повстати проти нас. (Він повинен – УНІАН) “прийти і врятувати нас від ворожого ШІ”, – вважає Айзексон.

Розвиток штучного інтелекту – останні новини

Штучний інтелект змінить війну. Таку думку висловила директорка проєкту “Нова Україна” в Інституті прогресивної політики Тамар Якобі.

За її словами, у російських окупантів є кілька переваг перед українськими розробниками безпілотників, але все може нівелювати штучний інтелект.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Названо точну дату, коли на iPhone запрацює штучнийінтелект від Apple
  • Білл Гейтс назвав свої три головні страхи перед штучним інтелектом
  • Творець ChatGPT повідомив, що найближчим часом людство зіткнеться з надрозумом
  • www.unian.ua