Сир залишиться свіжим набагато довше: прості правила зберігання від експертів

Поради, як зберігати сир / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Експерти з відходів з NRC Business Waste поділилися, як зберігати сир, щоб він залишався якомога довше свіжим і без цвілі, пише Express.co.uk.

“Хоча сир, як правило, має тривалий термін придатності, неправильне зберігання може призвести до утворення плісняви досить швидко”, – ідеться в публікації.

За словами експертів, правильно зберігати сир, щоб він при цьому залишався свіжим, досить просто, але багато хто продовжує робити поширені помилки.

Відео дня

Як правильно зберігати сир – що важливо знати

Насамперед фахівці радять не зловживати використанням пластику або харчової плівки – вони затримують вологу і створюють живильне середовище для бактерій, що призводить до швидкої появи та росту цвілі.

Твердий сир найкраще загортати в пергаментний папір, рекомендують експерти, – він дає змогу сиру “дихати”. А для тривалішого зберігання м’яких сирів необхідно забезпечити герметичність упаковки. У цьому разі щільна харчова плівка може підійти.

Надлишки сиру фахівці радять натерти, помістити в герметичний пакет і заморозити. Так він збереже текстуру після розморожування і буде готовий до використання в приготуванні їжі або посипанні страв за необхідності.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, чому не можна зберігати молоко на дверцятах холодильника.

www.unian.ua

Exit mobile version