“Люди забувають, що вони є”: експерт розповіла, як часто потрібно прати наматрацники

Наматрацники необхідні для підтримки стану матраців / фото ua.depositphotos.com

Зазвичай фахівці радять прати постільну білизну щотижня, однак виникає питання, як часто потрібно міняти наматрацник. Експерти WinstonBeds дали свої поради щодо цього питання, пише Express. 

Попри те, що наматрацник не контактує зі шкірою, адже ховається під іншими простирадлами, його все одно потрібно регулярно чистити. Особливо людям, які мають алергію або чутливу шкіру, адже очищення наматрацника запобігає подразненню шкіри. 

Зокрема експерт з матраців WinstonsBeds Ребекка Свейн зазначила:

Відео дня

“Наматрацниками часто нехтують, тому що люди забувають, що вони є, або вони не поміщаються в пральну машину разом з рештою постільної білизни. Хоча наматрацники не потрібно прати так часто, як простирадла, все ж важливо прати їх раз на два місяці, щоб підтримувати гігієну сну. З цього правила є винятки – якщо ви хворіли, боретеся з алергією, дозволяєте домашнім тваринам спати у вашому ліжку або у вас були гості, обов’язково періть наматрацник частіше”, – рекомендує фахівець.

За її словами, чистий наматрацник не лише запобігає поширенню бактерій на простирадлах, а й захищає матрац від пошкоджень. 

“Матраци можуть бути значною інвестицією, а наматрацники необхідні для підтримки їх у належному стані. Однак, якщо наматрацник брудний, це може з часом вплинути на матрац під ним. Якщо правильно доглядати за наматрацником, він прослужить вам близько двох років, але якщо не прати його регулярно, то термін його служби значно скоротиться”, – додала Ребекка.

Інші поради щодо прання 

Раніше експерт розповів, який режим потрібно завжди обирати під час прання. За його словами, для цього вам потрібно лише одне налаштування. Він радить завжди обирати “експрес-цикл”, оскільки він є досить довгим, аби зробити ваш одяг чистим, проте і достатньо коротким, аби не завдати йому шкоди.

Також стало відомо, як зробити так, аби рушники були м’якими після прання. Зокрема фахівці радять для цього використовувати харчову соду та відмовитися від кондиціонера для білизни. 

www.unian.ua

Exit mobile version