Бюджет може бути ухвалений наприкінці листопада – голова профільного комітету ВР

Верховна Рада планує ухвалити державний бюджет на 2025 рік у першому читанні наприкінці жовтня, у другому – наприкінці листопада.

Про це в телеефірі заявила голова Комітету ВР з питань бюджету Роксолана Підласа, передає Укрінформ.

За словами Підласої, зараз проєкт держбюджету перебуває на етапі розгляду поправок.

"Народні депутати цього року подали понад 2 тисячі поправок до бюджету. Це десь на 400 більше, ніж минулого року. У наступний тиждень ми будемо їх розглядати в Комітеті з питань бюджету. Після цього планується в кінці жовтня голосування в першому читанні у сесійній залі Верховної Ради, у кінці листопада – голосування в другому читанні та в цілому", – сказала вона.

Підласа підкреслила, що пріоритетом у проєкті бюджету є оборона, видатки на цей сектор плануються на рівні 2,2 трильйона гривень.

"Більш ніж половина з цих коштів піде на забезпечення військовослужбовців – 1,2 трлн грн. Водночас 737 млрд грн спрямують на закупівлю та модернізацію озброєння та техніки, зокрема 47 млрд грн – на виробництво дронів в Україні", – уточнила вона.

Голова комітету зазначила, що на соціальну сферу передбачено близько 419 млрд грн, на обслуговування держборгу – 481 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня міністр фінансів Сергій Марченко представив проєкт Закону «Про державний бюджет України на 2025 рік».

www.ukrinform.ua

Exit mobile version