Буданов брав участь у звільненні агрегатного заводу у Вовчанську

Стали відомі нові деталі операції зі звільнення Вовчанського агрегатного заводу, в якій особисто взяв участь голова ГУР Кирило Буданов.

Буданов брав участь у звільненні агрегатного заводу у Вовчанську

Стали відомі нові деталі операції зі звільнення Вовчанського агрегатного заводу, в якій особисто взяв участь голова ГУР Кирило Буданов, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на ГУР.

За інформацією ГУР, одним із ключових етапів було потайливе зосередження сил і засобів у зоні виконання завдання. Це класична операція для спецпідрозділів, що включала використання дронів, артилерії та бійців з досвідом зачистки будівель.

Буданов був присутній на ключовому етапі операції та керував місією протягом кількох діб, що, за словами розвідників, мотивувало бійців. Також важливою частиною операції була злагоджена координація між різними групами спецпідрозділів: “Стугна”, “Парагон”, “Юнгер”, РДК, БДК та “Терор”.

Наприкінці вересня Головне управління розвідки звільнило завод у Вовчанську за участю бійців Російського добровольчого корпусу. Ця операція стала першою подібною до українських сил з початку повномасштабної війни. Загарбники покинули своїх солдатів, незважаючи на безнадійність ситуації, змушуючи їх чинити опір. Буданов отримав від Шмигаля відзнаку.

Буданов доповів Зеленському про наміри росіян до кінця року.

Exit mobile version