Зеленський анонсував зустріч із лідерами чотирьох країн протягом доби

Президент України Володимир Зеленський планує провести кілька зустрічей щодо посилення військової підтримки країни.

Зеленський анонсував зустріч із лідерами чотирьох країн протягом доби

Президент України Володимир Зеленський планує провести кілька зустрічей щодо посилення військової підтримки країни. Ці зустрічі відбудуться у найближчу добу, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на PolitExpert.

Зеленський заявив, що розпочне переговори з ключовими партнерами, включаючи лідерів Великобританії, Італії, Франції та Німеччини. Він планує провести зустрічі швидко і потім подати план на засіданні у форматі “Рамштайн”.

Формат “Рамштайн” є зустрічами міністрів оборони різних країн, що координують допомогу Україні. Назва походить від авіабази в Німеччині, де відбулася перша зустріч у 2022 році. Зустрічі об’єднують десятки країн, деякі надають військову допомогу, інші – гуманітарну.

Спочатку зустріч мав очолити президент США Джо Байден, але його візит до Німеччини було перенесено. Рішення про перенесення засідання Контактної групи з питань оборони України також було підтверджено. Однак, за словами радника Михайла Подоляка, зустріч може відбутися до кінця жовтня. Зеленський прибув із візитом до Хорватії.

Зеленський провів Ставку щодо озброєння на наступний рік та допомоги від партнерів.

Exit mobile version