Як приготувати смачний курячий пиріг: простий рецепт від Джеймі Олівера за 15 хвилин

Курячий пиріг завжди є гарною ідеєю для обіду або вечері / фото ua.depositphotos.com

Домашній курячий пиріг стане чудовою стравою для осінніх холодних вечорів. Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився рецептом такого пирога, який готується за 15 хвилин, пише Express. 

Інгредієнти 

  • дві цибулини;
  • 600 г курячих стегенець, зняти шкіру, видалити кістки;
  • 350 г грибного асорті;
  • один пучок свіжого чебрецю (30 г);
  • 375 г листкового тіста (холодного).
  • Спосіб приготування 

    Розігрійте духовку до 220 °C та підготуйте плиту для смаження начинки. Потім візьміть більшу антипригарну сковорідку для основної частини та поставте меншу пательню на середній вогонь для іншої частини приготування. У більшу сковороду капніть столову ложку оливкової олії та дочекайтеся шипіння. 

    Поки олія нагрівається, займіться цибулею, а саме почистіть її та грубо наріжте, кидаючи на сковороду. Джеймі Олівер наголосив, якщо цибулі не вистачає, можете замінити її на цибулю-порей. 

    Відео дня

    Потім візьміть дві третини курячих стегенець та наріжте їх грубо, а решту дрібно наріжте кубиками перед тим, як додати до цибулевої суміші. Тушкуйте все разом впродовж шести хвилин або до золотистого кольору, періодично помішуючи. 

    Після чого викладіть гриби на невелику суху сковорідку. Дайте їм підсмажитися впродовж 4 хвилин, а потім перекиньте їх у сковороду з куркою і посипте половиною листочків чебрецю. Зніміть сковороду з вогню, приправте дрібкою солі та чорного перцю, додайте столову ложку червоного винного оцту та 150 мл води. 

    Розкачайте листкове тісто таким чином, аби воно було на 2 сантиметри більше вашої сковорідки, після чого викладіть на нього начинку, підвернувши його по краях дерев’яною ложкою. 

    Злегка надріжте тісто ножем та змастіть його чайною ложкою оливкової олії. Насамкінець встроміть гілочки чебрецю, що залишилися, в центр пирога. 

    “Випікайте в нижній частині духовки протягом 15 хвилин, або поки пиріг не стане золотистим і не підніметься. Легко!”, – порадив Джеймі Олівер. 

    Інші смачні рецепти

    Раніше стало відомо, як приготувати домашні булочки з п’яти інгредієнтів. Зазначається, що їх можна приготувати за годину. 

    Також кулінар поділилася рецептом шоколадного торта, який готується дуже просто. Вона вважає, що цей торт є “найкрасивішим у світі”.

    www.unian.ua

    Exit mobile version