Переломний момент: шість життєвих причин, які руйнують шлюб

Чому трапляються проблем у парах / фото ua.depositphotos.com

Проблеми у шлюбі трапляються нерідко, але існує шість основних подій, які найчастіше призводять до найгірших наслідків.

Як пише у своєму матеріалі для видання Your Tango доктор Саманта Родман Уайтн, приватний клінічний психолог і засновник DrPsychMom, розуміння того, що певні життєві події часто викликають такі розриви, допоможе запобігти їм або усвідомити, що інші пари також стикаються з подібним.

Емпатійні розриви відбуваються тоді, коли один із партнерів не може пробачити іншого за відсутність підтримки у важливі моменти. Знання того, що ці розриви часто виникають навколо певних подій, допомагає краще підготуватися до них і зменшити їхній вплив.

Відео дня

Ось 6 найпоширеніших життєвих подій, які можуть викликати проблеми у шлюбі:

Народження дитини

Це часто призводить до виникнення образ і непорозумінь. Наприклад, жінки можуть відчувати образу через те, що чоловік не надав достатньо підтримки під час пологів або не виконав обіцянки. Це час великої вразливості для жінки, що робить народження дитини потенційним джерелом емпатійних розривів.

Період догляду за немовлям

Перші місяці після народження дитини є особливим часом, коли молода мама потребує підтримки більше, ніж будь-коли. Якщо чоловік поводиться егоїстично або не бере участі в догляді за дитиною, це може призвести до глибокого розчарування та образ.

Забуті ювілеї чи важливі дати

Забуття важливих дат, таких як річниці або дні народження, може викликати серйозне розчарування у стосунках. Жінки можуть відчувати, що їхні потреби ігноруються, що підсилює відчуття недооцінки.

Важка хвороба

Коли один із партнерів хворіє, інший має зробити все можливе, щоб підтримати його. Відсутність підтримки в такі моменти може стати причиною глибоких образ, які важко подолати.

Смерть у родині

Емпатійні розриви можуть виникати, коли партнер не виявляє підтримки під час важкої втрати. Важливо бути поруч, коли ваш партнер переживає горе, інакше відчуття покинутості може зруйнувати шлюб.

Втрата роботи

Втрата роботи може сильно вплинути на самооцінку, особливо для чоловіків, які часто оцінюють себе через кар’єрні досягнення. Відсутність підтримки з боку партнера в такий момент може стати причиною тривалого розриву в стосунках.

Важливо обговорювати з партнером ваші почуття під час таких життєвих подій. Якщо є невирішені емпатійні розриви, консультація з сімейним психологом може допомогти подолати їх та відновити гармонію у стосунках. Образи, якщо їх не вирішити, можуть поступово руйнувати шлюб.

www.unian.ua

Exit mobile version