Наче за помахом чарівної палички: експерт розповіла, як вивести жовті плями з подушки

Цей засіб також діє як антисептик / фото ua.depositphotos.com

Подушки можуть вбирати плями в будь-яку пору року, проте часто це відбувається саме влітку через значне потовиділення. З приходом осені ваші подушки можуть мати неприємний вигляд, адже на них можуть бути жовті плями. Однак експерт з прибирання Керрі Хіггінс розповіла, як зробити подушки знову чистими та свіжими, пише Express. 

“Я не буду вдаватися в подробиці, але само собою зрозуміло, що подушки – це розсадники сміття, зібраного за шість-вісім годин, які ви проводите на них щоночі”, – зазначила вона.

За словами експерта, освіження пожовклих подушок не завдасть шкоди вашим фінансам або часу. Зокрема Керрі рекомендує використовувати простий білий оцет для цього завдання. 

Відео дня

Оцет є не лише засобом для виведення плям, він є антибактеріальним та діє як антисептик, очищаючи наволочки від бактерій та будь-яких неприємних запахів. 

“Якими б брудними і слинявими не були мої подушки, мені не довелося прати їх вдруге, оцет спрацював як за помахом чарівної палички!”, – поділилася власним досвідом експерт.

Водночас перед тим, як кинути подушки в пральну машину, завжди перевіряйте етикетку з інформацією про догляд за ними. До прикладу, деякі види подушок не витримують віджимання у пральній машині. Також не закидайте в барабан машини багато речей під час прання подушок. 

Після чого налийте 250 мл білого оцту у відсік для пом’якшувача у вашу пральну машину, а потім додайте звичайний пральний засіб. Керрі радить обирати засіб без запаху. 

За словами експерта, одразу після прання вони будуть чистими та без плям. Проте якщо плями все ж залишаються, то спробуйте випрати подушки ще раз. 

Інші поради щодо прання

Раніше експерт розповів, як прати джинси, аби вони не втрачали колір та не псувалися. За його словами, не варто класти джинси у пральну машину, якщо ви хочете зберегти дорогу пару якомога довше.

Також експерт поділилася порадою, як часто потрібно прати наматрацники. Вона підкреслила, що наматрацник не контактує зі шкірою, адже ховається під іншими простирадлами, але його все одно потрібно регулярно чистити.

www.unian.ua

Exit mobile version