Хочете взяти білого котика? 10 порід, на які варто звернути увагу

15 порід котів для тих, хто шукає білого пухнастика / фото ua.depositphotos.com

У сучасному світі існує безліч порід котів. Хтось підбирає пухнастиків з вулиці, хтось шукає рідкісну породу, щоб провести поруч роки. Дехто ж підбирає улюбленця за мастю. 

Популярністю користуються і білі пухнастики. Видання Daily Paws склало список із 15 порід для тих, хто шукає собі такого котика. Тут ви знайдете і ідеально білих котів, і тих, чиє забарвлення є змішаним. 

Бенгальська кішка

Відео дня

Бенгальські кішки – гібрид між домашніми кішками та азійським леопардом. Вони мають красиві, схожі на леопардові плями, мармурові відмітини. Бенгальська рись – це різновид породи, яка має кремово-біле забарвлення зі світлими та темними відмітинами. Це одна з найбільших порід котів і, як правило, вони дуже активні та грайливі. Тому наявність великого простору для їх проживання є обов’язковою умовою.

Бірма

Бірманські кішки – дуже соціальні та грайливі пухнастики. Вони мають красиву шовковисту шерсть середньої довжини, досягають середнього або великого розміру. Забарвлення цієї породи часто біле або кремове, до того ж пухнастики вирізняються яскравими блакитними, виразними очима.

Британська короткошерста

Британські короткошерсті коти відомі своїми круглими мордочками та пухнастою, густою шерстю, що робить їх дуже популярними. Вони бувають сірого, білого, чорного, кремового та помаранчевого забарвлень. Густа шерсть вимагає певного догляду, оскільки самі кішки досить стримані. З іншого боку, вони дуже ласкаві, що робить їх чудовими компаньйонами.

Єгипетська мау

Єгипетські мау, відомі насамперед як сріблясто-біла порода, зазвичай мають біле забарвлення з темними смужками та плямами. У них коротка шерсть і вони виглядають м’язистими – єгипетським кішкам мау потрібне середовище, в якому буде достатньо місця для розваг і фізичної активності.

Гімалайська кішка

Ці милі, ласкаві котики полюбляють спокійне і тихе середовище. Гімалайські коти, як правило, мають світліше забарвлення (часто біле) з темнішою шерстю на мордочці та хвості. Вони нагадують перських котів з великою круглою головою, короткими вухами і коротким носом. Примітно, що їхні очі бувають тільки блакитного кольору.

Регдол

Ця кішка середнього розміру, як правило, має шовковисту шерсть середньої довжини і білого, сірого чи кремового кольору. Регдоли – ласкаві, розумні та грайливі коти, вони люблять полежати на колінах господаря чи попритискатися до ліжка. 

Японський бобтейл

Ця грайлива, дуже соціальна, але трохи пустотлива порода котів полюбляє грати в “апорт” і живе в середньому від 15 до 18 років. Невеликі за розміром, японські бобтейли рідко важать більше десяти кілограмів і мають різноманітні забарвлення та візерунки – зокрема, біле та кремове з цікавими відмітинами. Це одна з найдавніших порід котів, і вважається, що вони приносять удачу та процвітання.

Норвезька лісова кішка

Ці лагідні велетні можуть важити до 16 кілограмів, люблять стрибати та досліджувати навколишнє середовище. Норвезькі лісові коти зазвичай дуже доброзичливі та товариські зі своїми господарями, але не настільки дружні до гостей. Цим пухнастикам не обов’язково приділяти багато уваги, оскільки вони задовольняються тим, що розважаються і просто перебувають в одній кімнаті з господарями та іншими домашніми улюбленцями. Ви можете знайти їх у різних кольорах, включаючи білий, помаранчевий та у відтінках сірого і чорного.

Перська кішка

Ці довгошерсті коти мають чарівні круглі мордочки. Вони зазвичай доброзичливі, а їхні улюблені розваги включають сонячні ванни протягом дня. Ці пухнастики мають довгу історію спілкування з людьми і, як кажуть, були завезені в Італію з Ірану близько 1620 року. Перські коти бувають різних кольорів, включаючи білий, сірий, помаранчевий і коричневий.

Корніш рекс

Корніш рекс відомий своєю характерною зовнішністю: це котики великими очима, кажанячими вухами і кучерявою короткою шерстю. Вони все життя будуть поводитися як грайливі кошенята, люблять лазити і бігати, а також прагнуть триматися ближче до своїх господарів. Вони бувають різних кольорів, включаючи білий, чорний, помаранчевий, коричневий і сірий, і часто мають різноманітні візерунки та позначки.

Екзотична короткошерста

Ці унікальні на вигляд коти мають той самий тип статури та характер, що й персидські, але не мають довгої шерсті, а отже, потребують менших витрат на утримання. Екзотична короткошерста має красиву, густу шерсть білого, чорного, помаранчевого чи кремового забарвлення. Їхній милий характер і дружелюбність роблять цих котиків прекрасною породою для адопції.

Орієнтальна короткошерста

Ця елегантна, самобутня кішка має гладеньке тіло, великі вуха та мигдалеподібними очима. Ви можете знайти їх у багатьох кольорах, включаючи відтінки коричневого, кремового, рудого та білого, з різноманітними візерунками та плямками. 

Турецька ангора

Турецька ангора – ще одна кішка з багатою історією як домашня тварина-компаньйон, яку, як кажуть, одомашнили ще в 17 столітті в турецькому регіоні Анкара. Їх довга шерсть вимагає неабиякого догляду, і вони мають схильність до линяння. Але нехай їхня шерсть не відштовхує вас – турецькі ангорські коти грайливі, ласкаві та віддані. Вони бувають білого, чорного та рудого забарвлення, з різними відтінками та візерунками.

Турецький ван

Ця красива кішка відома своїм чудовим білим тілом і темнішими відмітинами на голові та пухнастому хвості. Турецькі кішки дуже милі та ласкаві, їм цікаво, чим займаються їхні господарі, і вони завжди готові притулитися до колін господаря, щоб подрімати. Ви можете знайти турецьких ванів у декількох забарвленнях, від рудо-білого до чорно-блакитного, а також у клаптиковому поєднанні кількох кольорів.

Сіамська кішка

Сіамська кішка має одну з найбільш унікальних репутацій серед усіх порід котів і відома своєю неймовірною інтелігентністю та балакучістю. Це активні коти, які люблять грати з людьми та іншими домашніми тваринами, так само як і згорнутися калачиком на колінах чи ліжку господаря.

Породи кішок, які приносять удачу

Ми розповідали про 5 порід кішок, які приносять удачу. Серед них – абіссинська порода. Ці пухнастики бувають різних відтінків, але більшість любителів кішок знають її за фірмовим рудувато-коричневим забарвленням, дуже схожим на лисяче.

Також радимо звернути увагу на породу Корат. Ця кішка родом з Таїланду, і це одна з небагатьох порід з повністю сірим забарвленням шерсті. Кішки Корат відрізняються гладкою сірою шерстю, головою у формі серця і великими зеленими або бурштиново-зеленими очима.

www.unian.ua

Exit mobile version