В Україні через бойові дії і технічні порушення знеструмлені 503 населені пункти

Станом на ранок 13 жовтня через бойові дії та технологічні порушення залишаються без електропостачання 503 населені пункти.

Про це повідомило Міністерство енергетики, передає Укрінформ.

“Минулої доби енергетики відновили живлення для 6591 споживача, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та техпорушення 503 населених пункти”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, за минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Запорізькій та Херсонській областях.

У Херсонській області внаслідок атаки дрона по території підстанцій було пошкоджено обладнання та виникло загорання, що призвело до знеструмлення споживачів. Пожежу ліквідовано, всіх споживачів заживлено за резервною схемою.

Внаслідок несприятливих погодних умов знеструмлено 5 населених пунктів у Кіровоградській області та 2 населених пункти у Миколаївській області.

Крім того, з технологічних причин знеструмлювались підстанція та побутові споживачі Сумської області. За даними відомства, живлення вдалось відновити.

На поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 10 900 МВт за год та потужністю 1400 МВт.

У Міненерго зазначили, що енергосистема залишається збалансованою. Однак постійні ворожі атаки призводять до пошкоджень, що ускладнюють її роботу.

Як повідомлялось, у процесі підготовки до опалювального сезону в Україні розпочинається стадія подачі тепла.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version