ЗСУ ймовірно збили російський винищувач Су-34 з американського F-16

Російський військовий блогер стверджує, що український F-16 міг збити російський Су-34.

Винищувачі
ЗСУ ймовірно збили російський винищувач Су-34 з американського F-16

Російський військовий блогер стверджує, що український F-16 міг збити російський Су-34. Якщо це підтвердиться, це буде першим випадком знищення російського пілотованого літака західним винищувачем, переданим Україні, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на звіт Інституту вивчення війни.

Блогер підтвердив втрату Су-34 та загибель екіпажу, але заявив, що інцидент нібито не пов’язаний із діями ЗСУ. Інші джерела припускають, що літак міг впасти через технічну несправність або помилку пілотів.

Російський Telegram-канал, пов’язаний із військовими, повідомив, що Су-34 був збитий під час скидання авіабомб на відстані близько 50 км від лінії фронту. Пізніше канал також зазначив, що проблеми з російською авіацією вказують на застарілість техніки та нестачу професіоналізму серед пілотів.

ISW не може підтвердити цей інцидент, але якщо він підтвердиться, це стане важливим моментом у використанні Україною винищувачів F-16, які були передані в рамках коаліції західних країн навесні 2023 року. ЗСУ відновили позиції біля Новогродівки.

ЗСУ зірвали наміри армії РФ на Покровському напрямку.