Важливо для кожної оселі: експерт з прибирання розповіла, як часто потрібно витирати пил

Крім того, експерт радить обирати правильні засоби для очищення поверхонь / фото ua.depositphotos.com

Під час прибирання оселі витирання пилу є обов’язковим завданням. Зазвичай люди витирають пил, аби поверхні мали свіжий вигляд, але також це має багато переваг для здоров’я, пише Southern Living.

“Витирання пилу життєво важливе для кожної оселі. Це не тільки контролює накопичення пилу в будинку, але й допомагає тим, хто страждає на астму, алергію, ХОЗЛ (Хронічне обструктивне захворювання легень – УНІАН) та інші проблеми зі здоров’ям. Не кажучи вже про те, що він впливає на вашу систему опалення, вентиляції та кондиціонування”, – пояснила експерт з прибирання компанії Molly Maids у Північній Кароліні Аманда.

За її словами, пил потрібно витирати хоча б один раз на тиждень. 

Відео дня

“Особисто я намагаюся робити це щотижня, але я зрозуміла, що якщо ви будете витирати пил в кращому випадку раз на два тижні, ви будете підтримувати свою оселю в належному стані”, – радить Аманда.

Однак вона зазначила, що графік прибирання пилу залежить від способу життя у вашому домі та від того, хто у ньому живе. Якщо у будинку живуть домашні тварини, то Аманда радить витирати пил частіше, аби прибрати шерсть та лупу ваших улюбленців. 

Також експерт з прибирання радить власникам будинків не забувати час від часу вимикати вентиляційні отвори, адже вони взаємодіють з кількістю пилу, що накопичується в оселі.

“Пил, безумовно, може впливати на вашу систему опалення, вентиляції та кондиціонування, тому ви повинні постійно міняти фільтр принаймні раз на місяць, якщо у вас є домашні тварини, або кожні три місяці”, – підкреслила Аманда. 

Своєю чергою експерт радить обирати правильні засоби для очищення поверхонь.

“Я б не рекомендувала витирати пил спреєм. Існують спреї, які не є екологічно чистими, до того ж деякі полірувальні засоби містять багато олії, яка залишає сліди та осад на меблях. Це також може зробити підлогу слизькою і призвести до падіння”, – пояснила вона.

Тому Аманда рекомендує спочатку протерти ділянки вологою, а потім сухою ганчіркою. Зокрема це можуть бути ганчірки з мікрофібри, адже вони м’які, не дряпаються та не залишають ворсинок.

Інші поради щодо прибирання

Раніше експерт з прибирання розповів, як зберігати речі, аби у вашій оселі було достатньо місця. За його словами, хаос у будинку може негативно впливати на вашу психіку, тому потрібно правильно організувати свій простір.  

Також стало відомо, як мити вікна, аби вони надовго залишились чистими. Зокрема експерти назвали природні засоби, які допоможуть у цьому. 

www.unian.ua

Exit mobile version