Міфи про яйця розвіяла експерт: у Європі не так їх зберігають, як у США

Експертка розвінчала міфи щодо яєць / колаж УНІАН з фото pixabay.com

Є кілька міфів про курячі яйця, зокрема, деякі люди вважають, що шкаралупа вказує на серйозні відмінності в харчовій цінності.

Міфи щодо яєць розвіяла авторка книги “Свіжі яйця щодня” Ліза Стіл, йдеться в матеріалі на Foxnews. Експертка наголосила, що яйця різного кольору майже однакові за своєю поживною цінністю.

“Колір шкаралупи визначається породою курки, яка її несе… Різні кури мають різні пігменти, які вони наносять на шкаралупу яєць”, – поділилася Стіл.

Відео дня

Ще один міф полягає в тому, що всі яйця потрібно зберігати в холодильнику. Експертка поділилася, що цей продукт по-різному зберігають у США та Європі і на це є причина:

“Перед тим, як знести яйце, курка покриває його невидимим шаром, який називається нальотом. Цей наліт захищає яйце, але за законом комерційні фермери в США зобов’язані його змивати. Тепер, на цьому етапі, яйце вразливе, і тепер його потрібно охолоджувати”.

Стіл наголосила, що, зокрема, в Європі з яєць не змивають цей наліт, тож там яйця можна не охолоджувати під час зберігання.

Ще одним міфом, за словами експертки, є те, що для приготування фаршированих яєць потрібні старіші яйця. “Хоча старі яйця легше очищати, у них міститься набагато більше повітря, ніж у нових, що призводить до деформації зварених круто яєць”, – пояснила вона.

Цікаві новини про яйця – що вже повідомлялося

Раніше УНІАН писав, скільки яєць можна їсти на тиждень. Учені провели дослідження, що за умови споживання 12 яєць упродовж тижня в організмі людини не відбудеться серйозна зміна рівня холестерину.

www.unian.ua

Exit mobile version