Домашня карамель за 10 хвилин: Гордон Рамзі розкрив рецепт смаколика з кількох інгредієнтів

Карамель чудово пасує до кави або десертів / фото ua.depositphotos.com

Магазинна карамель може бути повна консервантів, однак її легко приготувати у себе вдома з кількох простих інгредієнтів, більшість з яких вже є у вашій шафі.

Відомий британський шеф-кухар Гордон Рамзі поділився своїм десятихвилинним рецептом, який на BBC Good Food отримав багато п’ятизіркових оцінок. За словами кулінара, це класичний варіант карамелі. Вона чудово підійде для поливання десертів, морозива або додавання у каву.

Для приготування знадобляться:

Відео дня

  • цукор – 250 г;
  • жирні вершки – 142 вершки;
  • вершкове масло – 50 г.
  • Насипте цукор у сковороду з товстим дном, додайте чотири столові ложки води і поставте ємність на середній вогонь.

    Коли цукор розчиниться, збільште вогонь і готуйте протягом чотирьох-п’яти хвилин, поки суміш не стане темно-золотистого кольору. Аромат нагадуватиме підсмажені горіхи. Якщо у вас є цукровий термометр, він повинен досягати приблизно 170C. Важливо не перетримати.

    Зніміть сковороду з вогню, обережно вмішайте вершки та масло. Варто користуватись захисними рукавицями, щоб не обпектися паром. Коли карамель охолоне, перелийте її в щільну пляшку.

    Якщо зберігати в холодильнику, вона може застигнути, однак її легко знову зробити рідкою, підігрівши у мікрохвильовій печі або на плиті. Цю карамель, можна зберігати в баночці в холодильнику до тижня.

    Щоб відмити карамель з посуду, додайте у нього воду і підігрійте – це допоможе розчинити цукор.

    Що ще цікавого можна приготувати

    Раніше УНІАН розповідав, як приготувати пісочне печиво з трьох інгредієнтів.

    Курячий пиріг є чудовим варіантом лінивого обіду чи вечері. Рецепт від зіркового шеф-кухаря Джеймі Олівера дозволяє швидко приготувати частування для всієї родини.

    www.unian.ua

    Exit mobile version