Кабмін спростив утилізацію боєприпасів, дозволив використати мобільні комплекси

Кабінет Міністрів України дозволив переробку боєприпасів із використанням мобільних комплексів прямо на місцях розмінування.

Кабмін спростив утилізацію боєприпасів, дозволив використати мобільні комплекси

Кабінет Міністрів України дозволив переробку боєприпасів із використанням мобільних комплексів прямо на місцях розмінування, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Facebook-сторінку голови Міністерства оборони України Рустема Умерова.

За словами Міністра оборони Рустема Умерова, близько 20% боєприпасів у зонах бойових дій не спрацьовують. Нова система дозволить не лише безпечно утилізувати їх, а й отримувати корисні матеріали для потреб армії, що посилить обороноздатність країни.

Після повномасштабного вторгнення Росії значні території України виявилися замінованими і державні служби активно працюють над їх розмінуванням. Близько 30% фахівців, зайнятих у цій сфері, — жінки, і уряд має намір збільшити їхню участь у цих роботах.

Крім того, Європейський Союз запускає гуманітарну програму для підтримки розмінування в Україні, виділяючи для цього 2 мільйони євро. Програма допоможе прискорити очищення територій, що є важливим для безпеки мирних жителів та відновлення країни. Кабмін створив координаційний штаб на період опалювального сезону.

Кабмін затвердив продаж найбільшого заводу з видобутку титанових руд.

Exit mobile version