Nokia скорочує майже 2 тисячі робочих місць у Китаї – Bloomberg

Nokia скорочує майже 2 тисячі робочих місць у Китаї - Bloomberg

Фінська компанія Nokia Oyj скоротить майже дві тисячі робочих місць у Китаї в межах масштабної програми скорочення витрат.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на поінформоване джерело.

За словами джерела, скорочення робочих місць є частиною масштабних зусиль, оголошених Nokia минулого року, з метою скорочення чисельності персоналу на 14 тисяч осіб.

Згідно зі звітом компанії за 2023 рік, у Nokia в Китаї працюють близько 10 400 людей. Представник компанії розповів, що частка Nokia на загальному ринку обладнання у КНР наразі становить менш як 5%.

Зазначається, що у Китаї європейські компанії програють місцевим конкурентам, таким як Huawei Technologies Co. і ZTE Corp. Ведення бізнесу ускладнилося через погіршення відносин між Сполученими Штатами і Китаєм: китайські оператори відмовляються від європейського обладнання, так само як США та деякі країни Європи відмовляються від китайських технологій.

Nokia зменшила свою присутність у цій країні, продавши свою частку у спільному підприємстві у Китаї на початку цього року.

Крім цього, фінська компанія також додатково скорочує 350 робочих місць у Європі, з яких 48 місць – у Фінляндії, повідомили у Nokia в четвер.

Компанія вже скоротила 7500 робочих місць і заявила, що у рамках більш широкої програми скорочень їй вдалося знизити витрати на 500 мільйонів євро.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня американська корпорація Apple скоротила близько 100 робочих місць у групі, що займалася цифровими послугами у рамках зміни пріоритетів у критично важливому підрозділі компанії.

www.ukrinform.ua