Були сигнали про підтримку: генсек НАТО оцінив план перемоги України

Союзники НАТО підтримують перемогу України у війні з Росією та нададуть необхідну допомогу.

Існували сигнали про підтримку: генсек НАТО оцінив план перемоги України

Союзники НАТО підтримують перемогу України у війні з Росією та нададуть необхідну допомогу, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на генерального секретаря НАТО Марка Рютта на прес-конференції під час зустрічі міністрів оборони.

Генсек НАТО Марк Рютте на зустрічі міністрів оборони наголосив, що підтримка України важлива для колективної безпеки та захисту спільних цінностей. Рютте підтвердив, що Україна отримає матеріальну, військову та гуманітарну допомогу для відбиття атак. Він також зазначив, що всі рішення ухвалюватимуться лише за участю України. Оборонний сектор країни, включаючи виробництво дронів, розвиватиметься за підтримки НАТО через навчальні програми.

16 жовтня президент Зеленський представив план перемоги з п’яти пунктів: оборона, військова підтримка, стримування, безпека та вступ до НАТО. Однак канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув пункти про дальнобійну зброю та швидкий вступ до НАТО. США наголосили, що Україні для членства в Альянсі необхідні реформи. Дуда телефоном обговорив із Рютте залучення НАТО до підтримки України.

Нагадаємо, Росії не залякати НАТО загрозами.

Exit mobile version