Вчені вперше серед дорослих виявили чоловіка з трьома пенісами, – дослідження

Така особливість може спричинити проблеми зі здоров’ям / фото ua.depositphotos.com

Дослідники виявили чоловіка, який мав три пеніси, що стало другим в історії задокументованим випадком цього дуже рідкісного вродженого стану. У 2020 році в Духоку (Ірак) лікарі зафіксували перший задокументований випадок у 3-місячного хлопчика, який народився з трьома пенісами, пише Interesting Engineering.

Проте останній випадок став першим, коли про такий стан зафіксували у повністю дорослої людини, що робить його медичним відкриттям. 

Зокрема студенти-дослідники з Медичної школи Бірмінгемського університету у Великій Британії зробили це відкриття під час розтину тіла 78-річного чоловіка, який віддав своє тіло для проведення досліджень. 

Відео дня

У виданні зазначають, що людина могла прожити все своє життя, навіть не знаючи про цей стан. 

“Дифалія, або наявність двох пенісів, є надзвичайно рідкісним захворюванням, на яке страждає один з кожних п’яти-шести мільйонів людей. У медичній літературі описано лише близько 100 таких випадків. Автори дослідження написали в Journal of Medical Case Reports цього місяця, що трифалія, рідкісна вроджена аномалія, при якій присутні три різні стовбури пеніса, була зафіксована лише один раз в історії”, – йдеться у матеріалі. 

Зазначається, що трифалія спричиняє такі проблеми, як інфекції сечовивідних шляхів, еректильну дисфункцію або проблеми з фертильністю. Це перший випадок, коли вроджена вада розвитку була детально проаналізована в результаті дослідження після смерті. 

Під час огляду дослідники помітили, що пацієнт мав нормальні зовнішні статеві органи, проте пізніше дослідження виявило наявність “двох маленьких додаткових пенісів, прихованих у мошонковій сумці”.

“Основний і додатковий пеніс мали спільний сечовипускальний канал, який проходив через додатковий пеніс перед тим, як потрапити в основний. Найменший додатковий пеніс, за словами авторів, не мав уретроподібної структури”, – підкреслили у виданні.

У Interesting Engineering зауважили, що дублювання статевого члена всередині тіла здебільшого виявляється в більш пізньому віці, викликаючи сексуальну дисфункцію, обструктивні симптоми сечовипускання та нетримання сечі у дорослому віці. 

“Ми не можемо бути впевнені, що в цьому випадку дефект був непоміченим, оскільки в анамнезі у людини була операція з видалення пахової грижі”, – пояснюють науковці.

Інші наукові дослідження

Раніше нове дослідження показало, що люди можуть заражатися пташиним грипом напряму від диких птахів. Зазначається, що раніше було відомо, що птахи переносять віруси H5, які, своєю чергою, заражають інших тварин, таких як свійські птахи та ссавці.

Також повідомлялось, що отрута морської багатоніжки може лікувати епілепсію та хронічний біль. Зокрема науковці оцінили токсини, які виробляють морські реміпедії, що нагадують багатоніжку та живуть у підводних печерах. 

www.unian.ua

Exit mobile version