У Генштабі розповіли, скільки українських військових пройшли підготовку за кордоном

Понад 100 тисяч українських військовослужбовців пройшли підготовку за кордоном з початку повномасштабного вторгнення РФ.

У Генштабі розповіли, скільки українських військових пройшли підготовку за кордоном

Понад 100 тисяч українських військовослужбовців пройшли підготовку за кордоном з початку повномасштабного вторгнення РФ, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на PolitExpert.

Програма підготовки охоплювала різні напрями: базове навчання, підготовку фахівців та лідерів, а також координацію штабів. Межевікін зазначив, що країни-партнери взяли на себе значний обсяг роботи з навчання українських військових.

Він наголосив, що співпраця з НАТО та іншими партнерами продовжується, що свідчить про підтримку України у боротьбі з російською агресією. Нещодавно стало відомо, що Великобританія розглядає можливість відправлення своїх військ до України для допомоги у підготовці новобранців. На думку джерела The Times, такий крок був би дешевшим і ефективнішим, ніж навчання на базах у Британії. У Генштабі Чехії закликали Захід дозволити Україні бити по військових цілях у РФ.

У Генштабі показали, як українські воїни освоюють ПЗРК Starstreak.

Exit mobile version