Зміна правил, прайс-кепів та системи ПЗГ: експерт назвав головні умови енергетичної стабільності України

Енергетичний сектор України потребує термінових змін, включаючи перегляд прайс-кепів, ринкових правил та системи спеціальних обов'язків.

Ілюстративне фото
Зміна правил, прайс-кепів та системи ПЗГ: експерт назвав головні умови енергетичної стабільності України

Енергетичний сектор України потребує термінових змін, включаючи перегляд прайс-кепів, ринкових правил та системи спеціальних обов’язків. Ці кроки є критично важливими для стабільності та безпеки енергосистеми, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на PolitExpert.

Омельченко наголосив, що підвищення прайс-кепів необхідне для залучення інвестицій та стимуляції розвитку сектору. На його думку, створення сприятливих умов для інвестицій важливіше за прогнозування сценаріїв у галузі.

Зміни допоможуть забезпечити достатні потужності для проходження зимового періоду та зміцнити енергетичну безпеку у довгостроковій перспективі. Експерт також зазначив, що ці реформи важливіші, ніж посилення корпоративного управління у таких компаніях, як “Укренерго”, “Енергоатом” та “Центренерго”. В Україні зруйновані, пошкоджені або захоплені понад 70% усієї генерації.

Головою наглядової ради Енергетичної компанії України обрали Пітера Стайлза.