Яку їжу категорично не можна давати собакам: ветеринар назвав п’ять небезпечних продуктів

Яку їжу категорично не можна давати собакам: ветеринар назвав п'ять небезпечних продуктів

Зазвичай люди не знають про багато продуктів, які собакам не можна давати / фото УНІАН

Багато людей люблять своїх домашніх улюбленців, однак важливо пам’ятати про те, що їм можна їсти, а що ні. Деяка їжа може бути дуже шкідливою для собак. Тому ветеринар Амір Анварі розповів у своєму TikTok про п’ять найпоширеніших токсинів, які впливають на цих тваринок, пише Mirror. 

Одним із таких продуктів є цибуля. Цей овоч містить отруйну сполуку N-пропілдисульфід, що може пошкоджувати червоні кров’яні тільця, які потенційно призводять до анемії та відмов органів. 

Також собакам варто уникати ксиліту. Цей природний цукровий спирт здебільшого міститься у рослинах, серед яких багато фруктів та овочів. 

Відео дня

Крім того, експерти не рекомендують собакам вживати виноград та родзинки, оскільки вони токсичні для них навіть у невеликих кількостях та можуть призвести до ниркової недостатності або смерті. Ба більше, сушені версії цих фруктів викликають у собак важкі симптоми. 

“Горіхи макадамії також можуть призвести до отруєння. Токсичний компонент, що міститься в горіхах, невідомий, але перебувати поруч з ними небезпечно для ваших домашніх улюбленців. З’їдання лише кількох горіхів може призвести до інтоксикації у собак малих та середніх розмірів”, – пояснюють у Mirror. 

Шоколад теж є забороненим продуктом для собак, адже він містить теобромін та кофеїн, які є токсичними. Найбільшою небезпекою для цих тваринок є темні та гіркі сорти шоколаду. Білий шоколад, як правило, вважається менш шкідливим, адже містить мінімальну кількість теоброміну. 

Інші цікавинки про домашніх улюбленців

Раніше було названо топ-10 найжиттєрадісніших собак. Зокрема до цього переліку увійшли бішон фризе, бордер-коллі, лабрадор-ретривер, бігль та інші породи. 

Також експерт назвав 5 порід собак, яких не можна тримати у квартирі. Зокрема, за його словами, найбільш важливими факторами, які слід враховувати, є розмір, темперамент і рівень енергії улюбленця.

www.unian.ua