Чим поливати орхідеї, щоб вони довго та красиво цвіли: експерт назвав чудодійний засіб

Орхідеї є дуже чутливими рослинами, особливо восени та взимку / фото ua.depositphotos.com

В осінньо-зимовий період орхідеї потребують особливого догляду, адже мінлива погода може значно вплинути на їхнє здоров’я. Зокрема рослинам може знадобитися і регулювання світла, аби вони змогли процвітати в умовах короткого дня та прохолодних температур, пише Express. 

Тому деякі орхідеї можуть мати труднощі з цвітінням, але один експерт, який займається рослинами, назвав перевірений засіб, що вирішить цю проблему. За словами Сміта Сіко, йдеться про рис.

“Рис – це справжнє диво для орхідей. Якщо вона [ваша орхідея] довго не цвіте, візьміть 50 грамів [рису] і спробуйте цей трюк, і незабаром з’являться перші бутони!”, – порадив садівник. 

Відео дня

Проте самі рисові зерна не підійдуть, якщо їх посипати на орхідею. Замість цього вам потрібно приготувати рисову воду. Відміряйте 50 г рису в миску, додайте води, аби він був покритий, та залиште його на “кілька годин”. 

За словами експерта, замочування рису на ніч має зробити свою справу. 

“Це дозволяє рису вбирати вологу і виділяти корисні сполуки”, – пояснюють фахівці із садівництва у Facebook.

Після чого процідіть замочений рис та зберіть настояну воду в глечик. Ця рідина містить корисні вітаміни мінерали, які можуть допомогти стимулювати ріст нових квітів та зміцнити рослину. 

Як використовувати рисову воду для орхідей

Налийте рисову воду в пульверизатор та обприскайте орхідею. У прохолодну пору року важливо поливати орхідеї помірно, тому садівники радять використовувати рисовий розчин лише один раз на місяць. 

“Надмірне застосування рисової води може призвести до появи шкідливих бактерій або цвілі, затвердіння ґрунту і можливого зараження комахами. Щодо того, як часто поливати орхідеї протягом осені, то змочуйте їх звичайною теплою водою раз на 10 днів, бажано лише вранці”, – рекомендують автори матеріалу.

Інші поради по догляду за рослинами

Раніше експерт назвала місце, куди не можна ставити орхідеї. За її словами, не можна розміщувати квіти під прямими сонячними променями, адже тендітне листя орхідей може згоріти всього за кілька годин.

Також експерти розповіли, як правильно та часто поливати орхідею. Зокрема фахівці не радять поливати орхідеї зверху, адже це може призвести до надмірного поливу, а також пошкодити їхнє ніжне листя.

www.unian.ua

Exit mobile version