Кредит G7 для України: США виділяють $20 мільярдів

Уряд США погодився виділити свою частку в розмірі $20 млрд в більш масштабний кредит G7 для України, який надаватиметься під гарантії прибутку від заморожених активів РФ.

Про це заявила в середу міністр фінансів США Джанет Єллен під час зустрічі в Вашингтоні з главою Мінфіну України Сергієм Марченком, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Група семи має намір надати Україні $50 мільярдів кредиту до кінця цього року. І Сполучені Штати приєднаються до G7, щоби виділити Україні позику в розмірі $20 мільярдів, яка буде погашена за рахунок доходів, отриманих від власних активів Росії», – зауважила Єллен.

Про рішення США надати Україні 20 мільярдів доларів із заморожених російських активів повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

«Є зараз важлива новина зі Сполучених Штатів: Америка ухвалила рішення надати 20 мільярдів доларів. Це кошти, які забезпечені замороженими російськими активами. Частина рішення G7 про 50 мільярдів доларів для України – для нашого захисту, для нашої стійкості. Це те, що справді підтримає нас. І важливо реалізувати це вже цього року. Дякую Сполученим Штатам, дякую всій Групі семи», – сказав глава держави.

Як повідомлялося, 22 жовтня Європарламент підтримав резолюцію про створення Механізму кредитного співробітництва з Україною та надання виняткової макрофінансової допомоги. Йдеться про €35 млрд від ЄС, а також про механізм, який допоможе погасити кредити на суму до €45 млрд, надані партнерами, за рахунок відсотків із заморожених активів РФ.

Далі буде…

www.ukrinform.ua

Exit mobile version