Як ветерани можуть отримувати медикаменти за програмою “Доступні ліки”?

Ветерани, які потребують регулярного прийому ліків, можуть отримувати їх безкоштовно або з частковою доплатою.

Як ветерани можуть отримувати медикаменти за програмою "Доступні ліки"?

Ветерани, які потребують регулярного прийому ліків, можуть отримувати їх безкоштовно або з частковою доплатою, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на прес-службу Національної служби здоров’я України.

Для цього потрібен електронний рецепт від сімейного або лікаря. Ліки можна отримати в будь-якій аптеці, що бере участь у програмі «Доступні ліки» та співпрацює з НСЗП.

Програма охоплює препарати для лікування серцево-судинних захворювань, діабету, хронічних хвороб дихальних шляхів, психічних розладів, епілепсії, хвороби Паркінсона, а також ліки для пацієнтів після трансплантацій та паліативних хворих. Також доступні інсуліни, опіоїдні анальгетики та тест-смужки для контролю рівня глюкози у крові.

Щоб отримати ліки, потрібно відвідати лікаря та отримати електронний рецепт. У СМС прийде номер рецепту та код підтвердження. В аптеці достатньо повідомити ці дані, вибрати потрібні препарати та отримати їх безкоштовно або з частковою оплатою. Якщо препарату немає, його можна замовити чи звернутися до іншої аптеки. На прифронтових територіях діє послуга «Укрпошта.Аптека» із безкоштовною доставкою за рецептом. Ветерани та члени їхніх родин вже отримали грантів на ₴540 мільйонів.

В Івано-Франківській громаді ветерани створили понад 180 підприємств малого бізнесу.

Exit mobile version