Росіян та білорусів не допустять до змагань з шахів, але обговорять зміни

На Генасамблеї Міжнародної шахової федерації не підтримали повернення Росії та Білорусі до змагань під їхніми прапорами.

Змагання з шахів
Росіян та білорусів не допустять до змагань з шахів, але обговорять зміни

На Генасамблеї Міжнародної шахової федерації не підтримали повернення Росії та Білорусі до змагань під їхніми прапорами, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на FIDE.

FIDE проведе консультації щодо часткового допуску спортсменів із цих країн, включаючи дітей віком до 12 років та спортсменів з інвалідністю. Консультації проводитимуться з Міжнародним олімпійським комітетом та Міжнародним паралімпійським комітетом.

66 делегатів підтримали ідею консультацій, 41 проголосували за продовження санкцій, 21 – за їх скасування. З лютого 2022 року російські та білоруські шахісти можуть брати участь у змаганнях лише у нейтральному статусі, а збірні усунуто до 2025 року.

Нещодавно Магнус Карлсен, один із найкращих шахістів світу, висловився проти повернення російських та білоруських спортсменів на міжнародні турніри під прапорами їхніх країн. Харлан розповіла про те, як відмовилася потиснути руку росіянці і що пережила потім.

Спортсмени з Кіровоградщини брали участь в Олімпійських іграх у Парижі.