У Росії через прорив дамби призупинив роботу Орський нафтопереробний завод

В Оренбурзькій області влада ввела режим надзвичайної ситуації федерального рівня. ЗМІ повідомляють про загиблих.

У Росії через прорив дамби призупинив роботу Орський нафтопереробний завод – один з найбільших НПЗ у країні, повідомляє пресслужба підприємства.

“У зв’язку з аномальним паводком, щоб уникнути екологічних ризиків та з метою дотримання техніки безпеки, пов’язаним насамперед з безпекою праці на виробництві, роботу Орського нафтопереробного заводу тимчасово призупинено”, − йдеться у повідомленні.

В Орську Оренбурзької області прорвало дві дамби, затопивши місто та навколишні села. Також є загроза затоплення Оренбургу − обласного центру. В області влада ввела режим надзвичайної ситуації федерального рівня. ЗМІ повідомляють про найменше двох загиблих.

Підписуйтесь на наш Google News

Російські ЗМІ пишуть, що завод, зокрема, не може працювати через затоплення залізничних шляхів, а вода наблизилася за кілька кілометрів до НПЗ. 

Орський НПЗ щорічно переробляє 6,6 млн тонн нафти. Завод виготовляє бензин та дизель, які використовують для техніки окупантів у війні проти України.

Санкції США та атаки українських дронів перешкоджають Росії ремонтувати нафтопереробні заводи , − Reuters

  • Греблю на річці Урал в Орську прорвало 5 квітня. У місті оголосили масову евакуацію населення. Станом на сьогодні вода в річці Урал піднялася до 11 метрів.
  • Ситуація в Орську критична, пік паводку прогнозують на 11 квітня. 

lb.ua

Exit mobile version