Дмитро Кулеба обговорив з британським колегою постачання додаткових систем Patriot

Міністр закордонних справ продовжує обговорювати з союзниками посилення ППО. 

Дмитро Кулеба обговорив з британським колегою постачання додаткових систем Patriot

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів розмову з британським колегою Девідом Кемероном щодо постачання Україні більшої кількості систем протиповітряної оборони Patriot.

Розмова є продовженням дискусії в межах саміту керівників МЗС країн НАТО, що відбувся минулого тижня. Про це український міністр повідомив у X.

“Продовжуючи нашу дискусію в штаб-квартирі НАТО минулого тижня, ми скоординували наступні кроки пошуку і доставки додаткових систем протиповітряної оборони, насамперед Patriot, до України”, – сказав Кулеба.

  • Днями він говорив щодо ППО із американським державним секретарем Ентоні Блінкеном. 
  • Протиповітряна оборона стала головною темою під час міністерської зустрічі НАТО в Брюсселі. Кулеба наголосив, що країна потребує Patriot, оскільки вони здатні збивати балістичні цілі. А лише за один березень Росія випустила по українцях понад 90 балістичних ракет. 
  • За словами українського президента, Україні потрібно 25 систем Patriot або їхніх аналогів по шість-вісім батарей у кожній, аби захистити повітряний простір країни. Скільки є наразі він не повідомив, але наголосив, що в світі необхідна кількість існує, та країни не поспішають ділитися. 
  • Також Володимир Зеленський говорив, що зараз доводиться обирати, які саме об’єкти захищати протиповітряною обороною, і поки установки ППО пересуваються, ми втрачаємо в обороні. 

lb.ua