Конгресмен Тернер вважає, що Палата представників США наступного тижня голосуватиме за пакет допомоги Україні й Ізраїлю

“Всі розуміють, що це критичний момент, коли Росія починає завойовувати позиції, Україна починає втрачати здатність захищати себе”, – сказав Тернер.

Конгресмен від Республіканської партії Майк Тернер

Конгресмен від Республіканської партії Майк Тернер заявив, що наступного тижня Палата представників має проголосувати за пакет допомоги Україні та Ізраїлю, передає “Європейська правда”.

“І я очікую, що він буде ухвалений…Всі розуміють, що це критичний момент, коли Росія починає завойовувати позиції, Україна починає втрачати здатність захищати себе. Сполучені Штати повинні зробити крок вперед і надати Україні зброю, якої вони потребують, і я думаю, що ми побачимо переважну підтримку цього питання в Палаті представників на цьому тижні”, – сказав Тернер.

Спікер Палати представників Майк Джонсон повідомив, що конгресмени у найближчий тиждень спробують проголосувати за виділення допомоги Ізраїлю. Джонсон додав, що наразі узгоджують деталі пакету підтримки, розглядають варіанти і всі додаткові питання.. 

Наразі невідомо, про який пакет допомоги йдеться: чи це буде законопроєкт, який об’єднає допомогу і Україні, і Ізраїлю, а чи інший.

Лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер зазначив, що “з огляду на останні події, стає ще більш очевидним, що найкращий спосіб допомогти Ізраїлю – це швидке прийняття Палатою представників двопартійного доповнення до закону про національну безпеку, прийнятого Сенатом, наступного тижня”.

Керівництво республіканців у Палаті представників у суботу, 13 квітня, оголосило, що наступного тижня голосуватимуть за допомогу Ізраїлю для зміцнення його оборони.

Що відомо про допомогу США для України

  • 13 лютого цього року Сенат підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у $95 мільярдів, $60 млрд з яких – для України. Документ підтримали 70 сенаторів, проти були 29. “За” проголосували, зокрема, 22 сенатори-республіканці.
  • Законопроєкт мала схвалити Палата представників американського Конгресу, де більшість мають республіканці. Значна частина з них орієнтується на експрезидента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт. Однак наступного дня після схвалення сенатом спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що представники документ не ухвалять.
  • Пізніше Джонсон повідомив, що Палата представників повернеться до питання допомоги Україні, після вирішення питання фінансування американського уряду. Палата представників підтримала законопроєкт, який визначає фінансування для чверті урядових відомств до вересня.
  • Також республіканці в Конгресі розглядають потенційне рішення надати принаймні частину з пакету допомоги Україні у вигляді позики.

lb.ua

Exit mobile version