Керівник правлячої партії Грузії озвучив умову для зміни або скасування закону про “іноагентів”

За словами Гарібашвілі, сьогодні Грузія не готова стати державою-членом Євросоюзу, а блок не готовий до розширення.

Керівник правлячої партії Грузії озвучив умову для зміни або скасування закону про "іноагентів"

Голова партії “Грузинська мрія” Іраклій Гарібашвілі

Голова партії “Грузинська мрія” Іраклій Гарібашвілі заявив, що коли Грузія буде готова до вступу в ЄС і країні пообіцяють членство у блоці, закон про “іноагентів” можна буде легко скасувати, змінити і ухвалити новий, передає “Грузія Online”.

За словами Гарібашвілі, сьогодні Грузія не готова стати державою-членом Євросоюзу.

“Кажуть, що з ухваленням закону про прозорість щось може змінитися і виникне перешкода. Країна досягла свого максимуму, пік був торік, у грудні ми стали країною-кандидатом. Наступний крок – приєднатися. Сьогодні країна не готова стати країною-членом, ви згодні? Єдиної думки про те, що країна може стати членом Євросоюзу сьогодні, немає, тим більше, що проблем дуже багато і це займе багато часу. Сьогодні ЄС не готовий до розширення, і це забере час”, – озвучив свою думку лідер “Грузинської мрії”. 

Він додав, що “подальші дії залежать від багатьох чинників”. 

“Я хочу вам дуже просто сказати: якщо на той час, коли країна буде готова і нам скажуть, що завтра ви станете членом Євросоюзу, цей закон можна буде скасувати, переглянути, змінити і легко ухвалити новий. Тож не хвилюйтеся, все гаразд”, — сказав Гарібашвілі

Закон про “іноагентів” у Грузії: що відомо

  • Керівна партія “Грузинська мрія” повторно винесла законопроєкт через 13 місяців після того, як його відклали через протести.
  • Днями парламент затвердив проєкт закону у першому читанні.
  • Президентка Грузії екстрено звернулася до лідерів ЄС і вважає за необхідне обговорити ситуацію на засіданні Європейської ради 17-18 квітня. Раніше Зурабішвілі обіцяла ветувати скандальний документ, якщо парламент його схвалить.
  • Тим часом люди вийшли на мітинги. Поліція розігнала учасників протесту проти законопроєкту біля парламенту, у якому взяли участь близько 10 000 осіб. Офіцери, деякі з яких були озброєні дробовиками, під час зіткнень із демонстрантами застосували перцеві балончики. МВС Грузії повідомляє про 11 затриманих, а опозиціонери щонайменше про 20.
  • У ЄС заявили, що закон про “іноагентів” може загальмувати вступ Грузії до Євросоюзу.
  • Шість грузинських опозиційних партій – «Ахалі», «Гірчі – більше свободи», «Дроа», «Єдиний національний рух», «Лело – для Грузії» та «Стратегія Агмашенебелі» – підписали спільну заяву щодо боротьби проти закону про “іноагентів”.

lb.ua