У Польщі через декілька днів представлять новий проєкт закону про допомогу українським біженцям

Польське МВС зазначило, що не ділиться з Україною інформацією про біженців.

У Польщі через декілька днів представлять новий проєкт закону про допомогу українським біженцям

Біженці з Одеси прибувають на вокзал Перемишля, 12 травня 2022.

Міністр внутрішніх справ Польщі Марчин Кервінський повідомив, що через декілька днів представлять нову редакцію закону про допомогу громадянам України, які проживають у Польщі, передає RMF24.

Кервінський відреагував на рішення української сторони тимчасово призупинити надання консульських послуг чоловікам призовного віку.

“Усі рішення щодо громадян України, які проживають у Польщі, внесено до спеціального закону. Нещодавно ми продовжили дію цього закону до 30 червня і за кілька днів представимо нову редакцію цього закону, яка регулюватиме всі ці питання», – зазначив міністр.

Він додав, що рішення, пов’язані зі ситуацією довкола біженців-чоловіків, розроблятиме його заступник. Також Кервінський зазначив, що Польща не ділиться з українською стороною даними про біженців, які перебувають на її території.

  • Днями Міністерство закордонних справ України наказало керівникам усіх дипломатичних установ тимчасово призупинити усі консульські дії щодо громадян України призовного віку. Заборона діятиме до отримання роз’яснень положень закону щодо посилення мобілізації.
  • Згодом МЗС оприлюднило відповіді на поширені запитання через ці обмеження.
  • На такий крок України відреагувала Єврокомісія.
  • Також Кабмін заборонив пересилати за кордон паспорти чоловікам.
  • Нещодавно міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Каміш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, які через втрату паспорту не зможуть залишатися на польській території.

lb.ua