У МЗС Польщі розкритикували заяву Дуди щодо розміщення ядерної зброї в країні


У МЗС Польщі розкритикували заяву Дуди щодо розміщення ядерної зброї в країні

Фото: заступник глави МЗС Польщі Анджей Шейна ( twitter.com AndrzejSzejna) Автор: Ярослава Борзова

Заступник глави МЗС Польщі Анджей Шейна розкритикував заяву президента країни Анджея Дуди щодо готовності розмістити ядерну зброю союзників по НАТО на своїй території для посилення східного кордону Альянсу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Polskie Radio.

“Треба б спочатку проконсультуватися з урядом, а не виходити і говорити, що ми хочемо мати ядерну зброю в Польщі”, – заявив Шейна.

За словами польського заступника глави МЗС, такі заяви наражають Польщу на “ризик спрямувати проти нас російські ракети”.

“Треба спочатку подивитися, який вигляд має вся концепція безпеки, чи включає вона (Ядерний обмін – ред.) і чи чекає НАТО цього від Польщі”, – зазначив він

При цьому все ж таки Шейна запевнив, що у Польщі готові розмістити ядерну зброю у разі чого.

“Якщо наші союзники заявлять, що такі ракети мають бути в Польщі, Польща має сказати “так”, але такої ситуації ще ніколи не було”, – заявив заступник глави МЗС..

Розміщення ядерної зброї у Польщі

Нагадаємо, 22 квітня Дуда заявив про готовність розмістити ядерну зброю в Польщі та назвав причиною Росію. Зокрема, за його словами, Польща має зобов’язання перед НАТО як член Альянсу і готова розмістити на своїй території ядерну зброю.

Нещодавно стало відомо, що Дуда має намір зустрітися з прем’єр-міністром Дональдом Туском щодо розміщення ядерної зброї на території країни. Сам Туск достатньо стриманий у своїх коментарях на цю тему.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua