Початок розгляду ще однієї кримінальної справи проти Трампа відклали на невизначений термін

У Флориді суддя ухвалив рішення, яке можна вважати юридичною перемогою республіканця.

Початок розгляду ще однієї кримінальної справи проти Трампа відклали на невизначений термін

Дональд Трамп

Суддя штату Флорида вирішив відкласти на невизначений термін початок розгляду кримінальної справи проти Дональда Трампа за звинуваченням у незаконному зберіганні секретних документів.

Як повідомляє Reuters, вже другий кримінальний процес проти колишнього президента мав розпочатися 20 травня. Проте і обвинувачення, і адвокати дійшли згоди щодо перенесення цієї дати. З високою ймовірністю засідання можуть відбутися не раніше другої половини липня або навіть у серпні. 

Сторона захисту сподівається відкласти справу на ще більший термін, практично гарантувавши, що вирок не буде винесено до президентських виборів у листопаді, тож суд не завадить Трампу спокійно провести виборчу кампанію.

  • Наразі Трамп є обвинуваченим в іншому кримінальному процесі – щодо підкупу зірки фільмів для дорослих для замовчування їхніх стосунків. Прокуратура навіть заявила, що він фальсифікував вибори 2016 року.
  • Суддя в Нью-Йорку оштрафував республіканця вже на 10 тисяч доларів через те, що він порушує заборону на критику присяжних, і навіть пригрозив йому ув’язненням.

lb.ua