США оголосять про пакет військової допомоги Україні на $400 мільйонів, — Politico

До нового пакету, ймовірно, ввійдуть снаряди для HIMARS та ракети для зенітно-ракетних комплексів Patriot,  бойові машини Bradley та інше.

США планують оголосити новий пакет військової допомоги Україні на $400 мільйонів на тлі наступу російської армії на Харківську область.

Про це пише Politico з посиланням на двох анонімних офіційних осіб США та вміст листа від Конгресу, який отримала редакція видання.

“Пакет, який передбачатиме передачу зброї, яка вже є на складах США, включає нові ракети Patriot, зенітні ракети Stinger, бойові машини Bradley, протимінні машини, протиброньові системи Javelin та інші боєприпаси”, — ідеться в матеріалі Politico.

  • 28 квітня Україна отримала першу партію допомоги від США з нового 61-мільярдного пакета: йдеться про протитанкові ракети і 155-мм артилерійські снаряди.
  • Радник президента США з національної безпеки впевнений, що поставки озброєння, схвалені Конгресом, можуть допомогти Україні зупинити російський наступ.
  • Раніше стало відомо, що Сполучені Штати планують повернутись до того темпу надання допомоги, в якому перебували до перерви у фінансуванні.

lb.ua

Exit mobile version