Франція відправить в Україну інструкторів для підготовки військовослужбовців ЗСУ, – Сирський

Невдовзі іноземні інструктори відвідають українські навчальні центри.

Франціяя готова відправити своїх інструкторів для подготовки українських військових. 

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський після відеозустрічі з міністром оборони Франції Себастьяном Лекорню.

“Радо вітаю ініціативу Франції направити в Україну інструкторів для підготовки українських військовослужбовців”, – заявив генерал Сирський. 

Головнокомандувач вже підписав документи, які дозволять першим французьким інструкторам відвідати українські навчальні центри та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом. 

“Вірю, що рішучість Франції спонукає інших партнерів доєднатися до цього амбітного проєкту. Подякував пану Міністру за дружню підтримку французького народу та військову й економічну допомогу Україні задля відбиття російської військової агресії”, – додав Головком.

  • Після початку повномасштабної війни українські військові проходять тренування за кордоном. Однак цього року французький президент виступив із ініціативою повернути навчання з закордонними інструкторами на територію України.
  • Президент Володимир Зеленський підтримав цю ініціативу і зазначив, що навчання в Україні дозволять оптимізувати терміни, адже не потрібно витрачати час на дорогу. “Це перший раз я про це говорю, до речі, коли ми відправляли туди війська, і наші хлопці повертались, дякуючи тренувальним місіям різних країн, вони повинні були ще в Україні адаптуватись і пройти кілька місяців тренувань тут. І цей процес в два рази довший між моментом людини, яку ви відправляєте на тренування, і можливістю прийти на поле бою. Тому сама пропозиція, що давайте скоротимо час, давайте тренувальну місію проводити одразу в Україні, адаптуючись до стану війни, який є. Я тут нічого не бачу поганого, я впевнений, що це не йдеться, що армія Франції буде в Україні, а говоримо про тренувальні процеси”, – сказав президент.
  • Деякі країни підтримали пропозицію Макрона. Деякі, як США, відправляти сюди своїх військових, не збираються. 

lb.ua

Exit mobile version