Столтенберг: під час саміту НАТО поставимо підтримку України на міцніший фундамент

Фото: Єнс Столтенберг, генеральний секретар НАТО (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Сергій Пишкін

Під час липневого засідання НАТО, зміцнення підтримки України буде одним з питань, яке обговорять лідери країн-членів альянсу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, якого цитує The Guardian.

За словами Столтенберга, під час засідання буде зроблено кроки щодо інвестування в безпеку альянсу, зміцнення зв’язків з партнерами, а також посилення підтримки України.

Він додав, що виклики, з якими сьогодні бореться Україна, стають дедалі більшими та складнішими. Перемога країни залежить від рішучої підтримки з боку Північноатлантичного альянсу.

“Тому на липневому саміті НАТО ми плануємо поставити нашу підтримку на міцніший фундамент. В тому числі за рахунок посилення ролі НАТО в координації допомоги в галузі безпеки і тренувань, а також багаторічних фінансових зобов’язань”, – додав генеральний секретар НАТО.

Зокрема під час засідання порушать питання посилення співпраці з партнерами НАТО в Індо-Тихоокеанському регіоні. Мова йде про Австралію, Нову Зеландію, Японію й інших.

“На нашому завтрашньому засіданні на рівні міністрів закордонних справ ми також обговоримо, як подолати нестабільність у нашому південному сусідстві, в тому числі постійну загрозу тероризму”, – додав він.

Саміт НАТО

Саміт запланований на 9-11 липня у Вашингтоні. Як розповіла віцепрем’єр, міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, Україна розраховує на ухвалення рішень з боку союзників щодо посилення протиповітряної та протиракетної оборони країни. Зокрема, як вона розповіла, питання запрошення України до НАТО залишається на порядку денному.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version